Vanuit Het Zorg Domein vinden wij het essentieel dat de kennis en kunde van deze zeer ervaren zorgmedewerkers bekend is én ingezet wordt. Want Nederland wint veel als we deze professionals kunnen behouden voor de zorgsector. Juist in deze tijd waar het personeelstekort een feit is; ook daarom hebben we deze ervaren verpleegkundigen hard nodig!

De spotlights waren in de kennissessie van 28 maart 2019 gericht op de zeer ervaren verpleegkundige. Centraal stond de vraag “hoe kun jij je jarenlange ervaring inzetten ten dienste van de ontwikkelingen in de zorg nu en straks?”

De bewustwording van de eigen ontwikkeling – in relatie tot hun uitgebreide werk- en levenservaring – bleek voor deze groep geen alledaagse kost. Ze begrijpen dat hun senioriteit van waarde is voor zorgorganisaties en collega’s. Hoe ze dit voor het voetlicht moeten brengen, vinden ze ronduit lastig.

De deelnemers gingen weg met de focus op wat zij zelf kunnen doen om duurzaam inzetbaar te zijn. Met twee zeer bevlogen deelnemers gaan we verder in gesprek over hoe zij dit concreet kunnen aanpakken. Het Zorg Domein faciliteert hierbij de tools om hiermee aan de slag te gaan.

Wordt vervolgd.